OM BJERREGAARD

Når kogekunst og køkkendesign skal følges

Det gode køkken og den gode mad har en central ting til fælles: De er begge lavet fra bunden. Dén holdning går i hvert fald igen hos mange af de madentusiaster og boligejere, som besøger BJERREGARD’s showroom og snedkeri i Lynge. Her kan de nærstudere de linjer, materialer og finesser, der kendetegner de håndlavede snedkerkøkkener fra BJERREGARD. De kan også komme med ud i snedkeriet, hvor de faglærte snedkere gerne viser, hvordan de skræddersyede køkkener bliver til.

”Naturligvis hører vi mange forskellige grunde til, at folk besøger os, men en af de hyppigste handler om denne voksende interesse for både at lave god mad af ordentligeråvarer og samtidig gøre det i et smukt og praktisk køkkenmiljø, som holder i mange år og er skabt til den enkelte kunde i en ærlig proces med den samme respekt for materialer og håndværkstradition. Det er en udvikling, som vi er glade for, at vi kan understøtte med vores produkter,” siger snedkermester Christian Bjerregaard.

Kunden med i hele processen

Det betyder, at de færdige køkkener monteres ude hos kunden af snedkere, der har fulgt produktionen og kender køkkenerne fra BJERREGARD i detaljer. ”Montørerne er lige så meget en del af virksomheden som køkkensnedkerne i produktionen og alle andre, kunden møder undervejs. Vi tager hele processen på vores kappe, og det gør kunderne trygge. Køkkenrenovering griber meget ind i boligen og menneskers hverdag. Hos os bestemmer kunderne selv, hvordan køkkenet skal indrettes, de kan komme og følge produktionen, og vi er med dem, lige indtil køkkenet står der,”
siger Christian Bjerregaard.

Tradition og tidløshed

Snedkerkøkkenerne fra BJERREGARD er designet af Johan Joensen. Han er uddannet møbeldesigner fra Danmarks Designskole (i dag Det Kongelige Akademi). ”Jeg er uddannet i den skandinaviske møbeltradition, hvor form og funktion hænger tæt sammen. Det har jeg taget med mig. Samtidig er ambitionen at designe køkkener, der umiskendeligt er BJERREGARD. Også når du betragter dem om 20 år.” I et snedkerkøkken fra BJERREGARD spejder du forgæves efter tegn på, at det er elementer placeret side om side.

”Vores forrammesystem er den helt klassiske måde at lave et køkken på. Det var den måde, man gjorde det på, da man begyndte at bygge køkkener i boliger i 1920’erne og 1930’erne.

Vores køkken vil altid se ud, som om det er en enhed bygget til stedet – hvad det jo også er. Samtidig bruger vi bevidst meget lave sokler, fordi vi gerne vil have så meget opbevaringsplads som muligt i vores køkkener,” fortæller Johan Joensen.

Naturlig og røget eg

Skuffernes fronter er ikke påsatte, men en integreret del af skuffen i kraft af de elegante svalehale-samlinger, og alle håndtag er fræset ind i træet.

Snedkerkøkkenerne fra BJERREGARD fås i naturlig eg og røget eg – en behandling, man i sin tid opdagede, da man så, hvordan ammoniak fra køers urin gik i luften og farvede bindingsværket i kostalde sort. ”Vi har valgt eg, fordi det er en slidstærk, skandinavisk træsort, som vi har nem adgang til i Danmark. Vi får vores egetræ lokalt fra Gribskov, og det bliver skåret og tørret på et savværk i Hvalsø på Midtsjælland. Det er vigtigt for os at belaste miljøet mindst muligt. Det betyder også noget for mange kunder i dag,” siger Johan Joensen.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at komme forbi vores snedkeri og showroom i Lynge. Giv os et kald, send os en mail eller udfyld formularen, så finder vi en dag og et tidspunkt.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.