OM BJERREGAARD

Når kogekunst og køkkendesign skal følges

Det gode køkken og den gode mad har en central ting til fælles: De er begge lavet fra bunden.

Mange af vores kunder har en særlig interesse for at lave god mad af ordentlige råvarer i et smukt og funktionelt køkken. Vi mener at design er, ligesom madlavning, en skabende proces, hvor  personlighed giver smag og raffinement.

Vi har både showroom og snedkeri i Lynge. Her kan I nærstudere de linjer, materialer og finesser, der kendetegner de håndlavede snedkerkøkkener fra Bjerregaard. I kan også komme med ud i snedkeriet, hvor de faglærte snedkere gerne viser, hvordan de skræddersyede køkkener bliver til.

Kunden med i hele processen

Det betyder, at de færdige køkkener monteres ude hos kunden af snedkere, der har fulgt produktionen og kender køkkenerne fra Bjerregaard i detaljer.

Montørerne er lige så meget en del af virksomheden som køkkensnedkerne i produktionen og alle andre, kunden møder undervejs. Vi tager hele processen på vores kappe, og det gør kunderne trygge. Køkkenrenovering griber meget ind i boligen og menneskers hverdag. Hos os bestemmer kunderne selv, hvordan køkkenet skal indrettes, de kan komme og følge produktionen, og vi er med dem, lige indtil køkkenet står der, siger Christian Bjerregaard.

Tradition og tidløshed

Snedkerkøkkenerne fra Bjerregaard er designet af Johan Joensen, som er uddannet møbeldesigner fra Danmarks Designskole. ”Jeg er uddannet i den skandinaviske møbeltradition, hvor form og funktion hænger tæt sammen. Min ambition har været at designe køkkener, der umiskendeligt er Bjerregaard, også når du betragter dem om 20 år.” Vores forrammesystem er den helt klassiske måde at lave et køkken på. Det var den måde, man gjorde det på, da man begyndte at bygge køkkener i boliger i 1920’erne og 1930’erne.

Et Bjerregaard køkken vil altid se ud, som om det er bygget til stedet – hvad det jo også er, fortæller Johan Joensen.

Naturlig og røget eg

Skuffernes fronter er ikke påsatte, men en integreret del af skuffen i kraft af de elegante svalehale-samlinger, og alle greb er fræset ind i træet.

Snedkerkøkkenerne fra BJERREGARD fås i naturlig eg og røget eg – en behandling, man i sin tid opdagede, da man så, hvordan ammoniakdampe fra køers urin farvede bindingsværket i kostalde sort. Træet bliver gennemfarvet og er derfor let at vedligeholde efter eventuelle ridser eller hak i overfladen. Man pudser blot skaden bort, hvis den ikke er for dyb og giver overfladen en ny omgang olie.

Vi har valgt eg, fordi det er en slidstærk, skandinavisk træsort, som vi har nem adgang til i Danmark. Vi får vores egetræ lokalt, og det bliver skåret og tørret på et savværk i Hvalsø på Midtsjælland. Det er vigtigt for os at belaste miljøet mindst muligt. Det betyder også noget for mange kunder i dag, siger Johan Joensen.

Bæredygtighed

Hos Bjerregaard har vi valgt aktivt at beskrive nogle af de processer og målsætninger, vi har indenfor rammerne af FN's Verdensmål. Vi har i første omgang valgt følgende 5 verdensmål ud som vi mener er med til at beskrive nogle af de tiltag vi tager.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at komme forbi vores snedkeri og showroom i Lynge. Giv os et kald, send os en mail eller udfyld formularen, så finder vi en dag og et tidspunkt.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.